Winnaars & Genomineerden

ArchitectuurInterieurProductNext Generation

IndividuOrganisatieSamenwerking

 

Annet van Otterloo

Eén van de drijvende krachten achter Stichting Freehouse. De stichting is actief in de Rotterdamse Afikaanderwijk. Freehouse ontplooit hier kleinschalige initiatieven waaronder het stimuleren van bewoners geld te gaan verdienen met hun passie.

Ingezonden door: Peter de Winter

Daan Bruggink

Daan Bruggink is architect en founder van ORGA architects. Zijn ontwerpen zijn mooie voorbeelden van biophilic architectuur. De relatie tussen de mens en een natuurlijke gezonde leef- en werkomgeving staat hierin centraal.

Ingezonden door: Petran van Heel

Florian Idenburg

Met zijn partner Jing Liu runt Idenburg het New Yorkse architectenbureau Solid Objectives – Idenburg Liu (SO-IL). Het duo heeft opdrachten over de hele wereld. Onlangs opende hun eerste publieke werk: het Manetti Shrem Museum of Art in Davis, Californië.

Ingezonden door: Petran van Heel

Roel Rutgers  WINNAAR

Roel Rutgers is de oprichter van MOME housing. Door begrip te hebben voor de lokale situatie en gebruik te maken van de kansen die daarin onbenut gebleven zijn, helpt Roel met modulaire huizen een omvangrijke groep minder bedeelde burgers in Zuidelijk Afrika.

Ingezonden door: Paul de Ruiter

Mark Graafland

Mark Graafland lanceerde met zijn bureau Kroner architecten onlangs een ‘open source’-website over ontwerp en dementie. Met inzichten, ervaringen en studies met betrekking tot ontwerpen van een goede en passende woonomgeving voor ouderen met dementie. 

Ingezonden door: Peter de Winter

Deze prijs wordt mede mogelijk gemaakt door: INTERFACE