Winnaars & Genomineerden

ArchitectuurInterieurProductNext Generation

IndividuOrganisatieSamenwerking

Blue City  WINNAAR

BlueCity is een broedplaats voor innovatieve bedrijven die hun reststromen aan elkaar koppelen om zo een voorbeeldstad voor de circulaire economie te realiseren. Yvette Govaart verbindt alle partijen en organiseert de benodigde middelen voor het project. 

Ingezonden door: Mark van der Net

VanSchagen & Opdrachtgevers

Waarin Arjan Gooijer zijn creatief talent bewees is de renovatie van 40 identieke portiekflats. Vanschagen architecten wist dit geheel, door het gebouw horizontaal en verticaal te splitsen en er 30 woningen van te maken te transformeren tot een aantrekkelijk woongebouw.

Ingezonden door: Peter de Winter

Bouw van Jou

Dit renovatieconcept is tot stand gekomen dankzij het enthousiasme en de drive van Johan Blokland van opZoom architecten en Karolien van der Sommen van woningcorporatie Ieder1. Het idee erachter is een goede plek ontwikkelen voor mensen met een smalle beurs.

Ingezonden door: Peter de Winter

NEZZT

Nezzt – ontstaan vanuit een samenwerking met De Meeuw en DiederenDirrix (Rob Hopstaken) – zet in op dynamisch bouwen, het stapelen en clusteren van geprefabriceerde modulen waaruit nagenoeg elke bouwvorm te maken is. Het product is volledig circulair.

Ingezonden door: via de website

Van de Ven & de Architekten Cie

Stefan van de Ven van Bouwbedrijf Van de Ven is de drijvende kracht achter de gebiedstransformatie van het CHV-terrein in Veghel. De missie was het ontwikkelen van een cultuurcluster voor Veghel en de Veghelaren. Zodat ze niet meer uit hoeven in Eindhoven of Den Bosch. 

Ingezonden door: Peter de Winter

Deze prijs wordt mede mogelijk gemaakt door: SATELLIEt meubelen