Rooftop Revolution
Rooftop Revolution is een bedrijf dat de natuur terugbrengt naar steden door de daken van gebouwen te beplanten. Het bedrijf geeft advies over hoe een dak beplant kan worden, helpt een geschikte ondernemer te vinden om de beplanting aan te leggen en helpt met het benaderen van fondsen en het opzetten van crowdfunding om het project te finacieren.
Het bedrijf wil daken beplanten voor ecologische redenen, maar ook vanuit een esthetisch standpunt. Groene daken zien er veel mooier uit dan de grijze daken die nu veel te zien zijn.
Holanda Green Solutions
Holanda is een stichting dat plastic afval wil gaan opruimen in ontwikkelingslanden. In landen zoals de Dominicaanse Republiek ligt veel plastic afval, en een groot deel van de bevolking is arm. Holanda wil beide problemen in één keer aanpakken door plastic in te laten zamelen door de lokale bevolking in ruil voor eten. Van dat plastic worden er producten geproduceerd in hetzelfde land als waar het afval ingezameld wordt. Op deze manier worden er meer banen gecreëerd.
De leefomgeving van de bewoners wordt veel schoner als het plastic afval opgeruimt wordt. Zo verbetert de gezondheid en worden er minder ziektes verspreid.
Peter van Assche
Peter van Assche werd architect na een succesvolle carrière in experimentele wiskunde. Hij is oprichter van bureau SLA. Het architectenbureau bestaat uit een team van denkers en doeners, ondersteund door historici, landschapsarchitecten and energie-experts. SLA wacht niet tot opdrachten naar hen toekomen, maar ontwikkelt en bouwt ook zelf aan de stad, op eigen initiatief en op eigen kracht. Op deze manier ontdekt bureau SLA innovaties in materiaalgebruik, energie, afvalstromen, nieuwe manieren van wonen en werken, en ontwikkelprocessen.
Peter van Assche is voorzitter van de Commissie Welstand en Monumenten in Utrecht en supervisor voor het Utrechtse beurskwartier. Hij is aangesteld als lector “Architecture & Circular Thinking” op de Academie van Bouwkunst in Amsterdam.
Peter is momenteel tevens gastwetenschapper bij de Hochschule Erfurt (Duitsland) en visiting critic aan Cornell University (NY, Verenigde Staten).
Thom Uildriks & Spijk Geenen
Oprichter/initiatiefnemer van https://www.boxrs4all.com
https://mojawear.com -Combining business with an even greater social-impact. For every boxer short you buy, one is also given to someone who needs it. Our goal? To supply everyone in the world with clean and sufficient underwear.
Esseline Design
Esseline Design ontwikkelt lampen die op een unieke manier 3D geprint worden. Het plastic dat gebruikt wordt voor de geraamtes van de lampen wordt gemaakt van plastic dat uit Rotterdamse grachten gevist is. Het plastic bestaat voornamelijk uit Polypropyleen en PET.
De textiel die gebruikt wordt voor de lampen werd voorheen van Lycra gemaakt. Tegenwoordig is de Lycra vervangen door een vergelijkbaar materiaal gemaakt van PET. Dat materiaal is volledig recyclebaar. Het materiaal komt nu nog uit China, maar binnenkort wordt het materiaal dichter in de buurt van Nederland geproduceerd.
e-Nabler _ Erik en Ligaya Robberts / Marc van der Worp
Begin 2017 namen Erik en Ligaya Robberts de stap om in Nederland een chapter op te richten om Nederlandse vrijwilligers te kunnen koppelen aan mensen die een e-NABLE 3D hand of arm willen gaan gebruiken.
Na een half jaar droegen ongeveer 10 kinderen al een 3D-geprinte hand of arm en hadden al 25 vrijwilligers zich aangemeld. Een jaar later zijn er in totaal 25 versies van 3D handen/armen afgeleverd en blijft er nieuwe aanwas komen bij de vrijwilligers.
Marc van der Worp maakte het mogelijk dat de 3D printers van Windesheim ingezet konden worden en dat en de IPO ontwerpers met kinderen keken naar prothese ontwerpen om hun leven leuker, fijn te maken
Rosanne van der Meer_http://www.knit-o-mat.com/
Rosanne van der Meer (kunstenaar) is zo’n Creative Hero_ hoe kan je het economische business model van textiel/fashion veranderen. Zij heeft daar een mooi concept voor opgebouwd in samenwerking met verschillende instituten.3D knitting: ambacht, tailored en volledige te recyclen.
Social Label
Stichting Social label (2014) is opgericht door ontwerpers Petra Janssen (Studio Boot) en Simone Kramer (C-mone). Zij ontwerpen arbeid op maat, design met betekenis, waardoor mensen aan de zijlijn meedoen en trots ontlenen aan de mooie producten die zij maken.
Adriana Comparetto
Graduated last year at Design Academy Eindhoven.
DROPSTUFF.nl
DROPSTUFF.nl is een mediakunst collectief uit Hilversum. Een pionier in media ontwerp in de publieke ruimte, wij conceptualiseren, produceren en presenteren interactieve installaties en streven naar een meer inclusieve (kunst) wereld. Daarbij gaat het ons altijd om verwondering te creëren bij een publiek door verhalen te vertellen. Dit doen we door het ontwikkelen van innovatieve nieuw-mediale kunstinstallaties zoals het project De Koude Kermis, waar kunst en kermis samenkomt.
DROPSTUFF.nl bedenkt, realiseert en presenteert zowel autonoom als in opdracht, waarbij gedeelde kenmerken zijn: experiment, publieke experience en publieksparticipatie, nieuwe technologieën en artistieke digitale content. Vaak doen we dat samenwerking met ontwerpers, kunstenaars, musea, hogescholen en universiteiten. In 2019 won DROPSTUFF.nl een Europese prijs voor sociale innovatie binnen de creatieve industrie. In 2020 is een installatie van DROPSTUFF.nl geselecteerd voor het Amerikaanse SXSW festival.