27 juni 2019, Undercurrent Amsterdam

Peter de Winter

Peter de Winter

Peter de Winter is sinds 2010 hoofdredacteur bij ArchitectuurNL, Bouwwereld, Aannemer en ZZP’er in de Bouw van Eisma Bouwmedia BV.

Daarvoor was de Winter hoofdredacteur bij Reed Business Information. Zijn opleiding journalistiek volgde hij op Hogeschool Windesheim.

architectuur.nl

Renske Schriemer

Renske Schriemer

Renske Schriemer is journalist en oprichter en mede-eigenaar van DesignPress, een contentbureau gespecialiseerd in wonen en interieur met een scherp oog voor design.

Zij maakt content voor opdrachtgevers als Eigen Huis & Interieur, Elle Decoration en Residence. Is reporter bij NDC Media en oprichter van DesignTop100.

Haar opleiding journalistiek volgde zij aan Hogeschool Utrecht.

designpress.nl

Gesina Roters

Gesina Roters

Gesina Roters is sinds 2007 creative partner en oprichter van DAY creative business partners, een merkenstrategie en designbureau.

‘DAY is specialized in defining meaningful narratives, creating strong brand experiences and designing physical environments and identities. By creating empathic and integrated design we make brands tangible, sensorial and spatial.’

Roters heeft ruime ervaring als jurylid bij onder meer ADCN, Balticbest Awards, Clio Awards, DDA Spatial Design, Dubai Lynx Awards, Design Lions en als juryvoorzitter bij Eurobest Awards.

Voor DAY werkte zij als Creative Director bij QuA Associates en als Art Director bij FutureBrand. Haar opleiding graphic- and communications design volgde zij in Berlijn.

day.nl

Robert van Rixtel

Robert van Rixtel

Robert van Rixtel (1961) is ontwerper en uitgever. Hij gaf 10 jaar les aan de Design Academy en vervulde meerdere bestuursfuncties op het gebied van vormgevingserfgoed. Hij is erelid van de Beroepsvereniging Grafisch Ontwerpers BNO en ontving in 2006 samen met Eric van Casteren de Grafische Cultuurprijs voor hun uitgeverij [Z]OO producties. Hij is medeoprichter en redactielid van het online nieuwsplatform Dutch Design Daily.

 www.vanrixtelvanderput.nl

Costas Papikonomou

Costas Papikonomou

Costas is een van de oprichters van innovatie en onderzoeksburo Happen Group. Sinds 1996 heeft hij wereldwijd aan alle mogelijke facetten van innovatie gewerkt, van strategie tot ontwerp, van commercialisatie to productie engineering.

Costas is continu op zoek naar de balans tussen consumentenbehoefte, technologie en zakelijke relevantie, en de creatieve sprong die nodig is om alledrie te verwezenlijken.

Vanuit Happen (en Winkle) werkt hij in zeer uiteenlopende categorieën, op alle continenten (incl Antarctica), voor klanten als Mondelez, ABF, Sara Lee, AB-InBev, Sanofi, Shell, InterContinental Hotels, SC Johnson, HSBC, Reckitt Benckiser en vele anderen – hen helpend de evoluties en revoluties te bewerkstelligen die wezenlijke groei creëren.

winkle.eu

Mark van der Net

Mark van der Net

Mark van der Net van OSCity is architect, stedenbouwkundige en programmeur. Hij pionieert met diverse initiatieven en samenwerkingen op het snijvlak tussen technologie, cultuur en ontwerp.

Zo deed hij de eerste experimenten met mass-customization in de architectuur met The Hermit Houses (2011) en nodigde hij stedenbouwers met het gratis urban data platform Open Source City (2013) uit om hun praktijk aan te vullen met datatechnologie en social media. In samenwerking met Droog Design wil hij stedenbouw meer people-centered maken met het programma en de toolset van Design+Desires [designdesires.org] (2015).

Zijn bureau OSCity begeleidt tevens onderzoek en productontwikkeling rondom smart urbanism, big data en machine learning.

oscity.eu

Omar Munie

Omar Munie

Omar Munie is een getalenteerde ontwerper uit Den Haag. Exclusieve handgemaakte tassen zijn zijn specialiteit. Tijdens zijn studie richtte hij zijn eigen bedrijf op en won vervolgens vele aansprekende prijzen.

Als succesvol ondernemer en voormalig vluchteling uit Somalië is Omar een inspirator voor velen, waaronder de recente vluchtelingen in Nederland. In zijn Dreamfactory in Den Haag begeleidt hij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Naast een creatieve en betrokken ondernemer is Omar Munie ook een motivatiespreker. Met zijn verhaal over zijn komst naar Nederland als vluchteling, zijn dromen over succes en hoe deze werkelijkheid werd, inspireert hij ieder publiek.

www.omarmunie.com

Jan Knikker

Jan Knikker

Jan Knikker (Bad Soden Ts 1972) is sinds 2008 werkzaam bij MVRDV. Hij begon zijn carrière als journalist en vormde vervolgens bijna tien jaar lang het imago van OMA. Als Partner bij MVRDV leidt Jan de Business Development en Public Relations afdelingen, een klantgerichte, snelle en strategische afdeling die nu ook een sterk visualisatieteam bevat.

Hij heeft aan vele publicaties en tentoonstellingen gewerkt, waaronder het boek MVRDV Buildings. MVRDV breidt zich snel uit naar nieuwe landen en richt zich op het oplossen van mondiale vraagstukken via architectuur en stedenbouw.

Jan geeft ook regelmatig lezingen internationaal, schrijft voor verschillende publicaties, leidde een online designmagazine genaamd Dafne en was van 2007 tot 2011 lid van de commissie ‘International Projects’ van de Nederlandse Architectuurfondsen.

www.mvrdv.com

David Heldt

David Heldt

David Heldt (1975) is oprichter van het platform Connecting the Dots dat ieder jaar tijdens de Milan Design Week een publicatie uitgeeft dat onder meer alle Nederlandse deelnemers in kaart brengt. De laatste jaren organiseert Connecting the Dots ook steeds meer exposities in binnen en buitenland.

Heldt studeerde vormgeving aan ArtEZ en werkte vier jaar als meubelvormgever in zijn studio in Amsterdam waarna hij de master Design Futures aan Goldsmiths, University of London afrondde. Na de master richtte hij zich volledig op het promoten van Nederlandse vormgeving in het buitenland waaronder China, Japan, Italië en Verenigd Koninkrijk.

thedots.nl

Hedwig Heinsman

Hedwig Heinsman

Hedwig Heinsman (1980, Nederland) richtte in 2004 DUS architects op samen met Hans Vermeulen en Martine de Wit. Ze studeerde Cum Laude af aan de TU Delft en studeerde ook een jaar aan de Aalto Universiteit in Helsinki. 

Het werk van DUS focust op uniek design, technologische innovatie en communties. Recente projecten zijn o.a. het herbestemmen van alle non-Schengen pieren op Schiphol, een interactieve lichtinstallatie voor de Kapelbrücke in Luzern, en een 3D geprinte ‘Urban Cabin’. DUS verkreeg internationale faam met het 3D Print Canal House project, dat de mogelijkheden van 3D printen voor nieuwe wooninnovaties onderzoekt, en o.a. de SEA Global Sustainability award won, naast Barack Obama. DUS won meerdere internationale prijzen, zoals ook de Amsterdamprijs voor de Kunst, de grootste hoofdstedelijke cultuurprijs.

Het 3D print onderzoek van DUS zet Hedwig nu voort als creative director van construction-tech bedrijf Aectual, dat met software en XL 3D print robotica wereldwijd op maat gemaakte bouwproducten zoals vloeren, wanden en trappen print op industriële schaal. Daarmee is Hedwig ook een veelgevraagd internationaal spreker over de toekomst van architectuur.

www.aectual.com