27 juni 2019, Undercurrent Amsterdam
Mae Engelgeer

Mae Engelgeer

Textielontwerper Mae Engelgeer studeerde in 2004 aan het Amsterdam Fashion Instituut, richting design. Zij specialiseerde zich in textielontwerpen. Na enkele jaren ervaring in de modewereld volgde ze een Master studie ‘Vrije Vormgeving” aan het Sandberg Instituut. Hier behaalde zij in 2009 haar diploma. Ze studeerde af met een eerste collectie geweven dekens ontwikkeld in het TextielLab in Tilburg, waarmee ze tot op heden nauwe banden onderhoudt en waar ze haar collecties ontwikkelt en deels produceert.

In 2013 startte Mae haar eigen studio in Amsterdam. Sindsdien heeft ze verschillende producten gelanceerd, van dekens en meubelstoffen tot handgeknoopte tapijten. Ook heeft ze meerdere samenwerkingen op haar naam staan. Haar nieuwste ontwikkelingen presenteerde zij de afgelopen jaren tijdens de Salone del Mobile waar ze o.a. twee solo presentaties gaf.

Gevoel voor detail en het vinden van de juiste compositie is belangrijk in haar ontwerpen. De stijl van Mae Engelgeer heeft een open karakter en is minimalistisch op een speelse manier. Duurzame materialen van hoge kwaliteit, grafische patronen en een steeds vernieuwend kleurenpallet; dat is haar kracht.

mae-engelgeer.nl