speaker-info

Annet van Otterloo

Categorie Product

Annet van Otterloo studeerde geschiedenis aan de Universiteit Leiden. De afgelopen jaren deed zij in uiteenlopende projecten ervaring op in het vanuit kunst- en cultuur aanjagen van stedelijke vernieuwing. Binnen de studio van beeldend kunstenaar Jeanne van Heeswijk werkte zij aan verschillende projecten als researcher, schrijver, producent en projectmanager.

Sinds 2008 is ze projectleider van de Stichting Freehouse, gericht op cultuur, economie en ontwikkeling in de stedelijke vernieuwing. Vanuit Freehouse ontstonden verschillende projecten zoals De Markt van Morgen, de Wijkkeuken van Zuid, het Wijkatelier op Zuid en de Afrikaanderwijk Coöperatie.

Met de Stichting Urbaniahoeve werkte Annet aan het aanleggen van Foodscape, een Eetbare, Ecologische Hoofdstructuur in de Haagse Schilderswijk, de meest versteende wijk van Nederland en vanuit de Stichting Kleinschalige Culturele Producties leidt ze projecten die zich richten op sociale duurzaamheid tijdens en na renovatieprocessen. KCP werkt hierin binnen een consortium nauw samen met architecten en bouwbedrijven in opdracht van woningbouwcorporaties.

Het verbinden van kunst, cultuur en bewoners met (culturele) productie en gebiedsontwikkeling is steeds het vertrekpunt.

freehouse.nl

Mijn sessies