Capital C Amsterdam

Jeroen van Oostveen

Jeroen van Oostveen

Verbinder Creatieve Sector met Industrie

Jeroen van Oostveen (1971) gebruikt zijn creativiteit, pragmatisme en ondernemerschap voor het ontwikkelen van (online) platforms voor onder andere de (internationale) architectuursector.

Van Oostveen begon zijn carrière in 1991 in de architectuurwereld. In 1999 richtte hij samen met architect Bob Custers het inmiddels bekende VOCUS architecten op. Vanuit de behoefte om dit bureau online bekendheid te geven ontstond bij hem het idee voor een online promotieplatform voor architecten. In 2001 startte hij Architectenweb.nl. Deze internetuitgeverij, die inmiddels een marktleidende positie heeft verworven, geeft vanaf 2006 ook architectuurbladen en boeken uit. In 2008 nam Van Oostveen Materia.nl over, het wereldwijde matchmakingsplatform ter bevordering van het gebruik van nieuwe (bouw)materialen. In hetzelfde jaar stond hij aan de wieg van een internationaal social mediaplatform voor de bouwsector, Archello.com.
Momenteel werkt Van Oostveen aan de verdere internationalisering van MaterialDistrict, waarmee hij de ambitie heeft om binnen vijf jaar een wereldwijd en marktleidend netwerk te bouwen dat bijdraagt aan de een slimmere, duurzamere en betere werk- en leefomgeving. Naast zijn werkzaamheden voor Materia, initieert en ontwikkelt Van Oostveen met Conseptory nieuwe (internet)concepten waaronder de Creative Heroes Award.